Balta Dracului

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 7, 2013

De obicei, in centrul unui oras poti vedea o fantana arteziana, un monument al eroilor, o biserica renumita…

Intr-un mod neobisnuit, in centrul orasului Covasna, se poate vizita Balta Dracului care este un fenomen natural, destul de rar intalnit in Romania – un spectacol de emanatii de bule de namol. Interesant este cum aceasta groapa plina de namol si gaze a “supravietuit” procesului de urbanizare a orasului si cum au reusit oamenii locului sa conserve acest monument natural si sa-i pastreze insemnatatea.

Trecand peste aceste lucruri, bulele de namol din Balta Dracului, contin dioxid de carbon pur si sunt benefice in tratarea mai multor afectiuni. Astfel, in spatii amenajate, dioxidul de carbon natural, cunoscut si sub denumirea de mofete are puterea de a vindeca in special afectiuni ale aparatului cardiovascular.

Balta Dracului este un simbol al orasului Covasna pentru ca odata descoperite efectele curative, orasul a fost declarat statiune balneoclimaterica.

Am fi curiosi totusi, sa aflam de la cititorii nostrii de ce se numeste Balta Dracului. O fi pentru ca a avut episoade violente de eruptie? Sau pentru ca vindeca cu ajutorul dioxidului de carbon care se presupune ca e toxic? Sau din alte motive nestiute de noi….

In continuare puteti citi:

    Voteaza aceasta locatie
    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
    Loading ... Loading ...

    Lasa un comentariu

    Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.