Cetatea Histria

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: October 23, 2010

Mergand pe urmele unei istorii timpurii si enignatice Cetatea Histria apare in istoria Romaniei ca fiind prima asezare urbana pe teritoriu romanesc.

Cetatea Histria ar fi fost intemeiata prin anul 657 i.Chr de catre negustorii si navigatorii greci care s-au asezat in locul golfului de atunci, laguna lacului Sinoe astazi.

Orasul a fost creat cu toate dotarile si utilitatile respective vremurilor de atunci. Astfel, strazile erau pavate cu piatra si aveau alimentare cu apa care se facea prin conducte lungi de peste 20 km.

Inca de la intemeierea ei, Cetatea Histria a cunoscut o dezvoltare continua atat pe parcursul perioadei elene cat, si pe cel al  perioadei romane. In Cetatea Histria, economia era dezvoltata, ea fiind cel mai important centru economic si cultural din zona.

Timp de peste de 8 secole Cetatea Histria a prosperat. Cand, i s-a dus vestea ca e o zona foarte dezvoltata au si inceput atacurile, iar, declinul a fost inevitabil.

Desi, au trecut cateva mii de ani, inca mai putem vedea ramasite ale acelei perioade, inca ne mai putem imagina cum forfotea intregul oras de negustori, artisti, poeti, oratori, sportivi care incercau sa atraga cat mai mult atentia prin activitatile lor.

In continuare puteti citi:

    Voteaza aceasta locatie
    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
    Loading ... Loading ...

    Lasa un comentariu

    Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.