Transfagarasan

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: May 17, 2010

Transfagarasanu este cel mai frumos si spectaculos drum din Romania. Construit cu multe sacrificii umane, pe vremea lui Ceausescu, intre anii 1970-1974. Transfagarasanul este drumul care te inalta, te coboara, te ameteste si te vrajeste definitiv.

Drumul DN 7C incepe in localitatea Bascov in apropiere de Pitesti insa, Transfagarasanul ar incepe din comuna Arefu, judetul Arges si s-ar termina in apropierea localitatii Cartisoara la intalnirea cu E68. Cu o lungime aproximativa de 91 km, Trasnfagarasanul traverseaza muntii Fagarasi, atingand o altitudine de 2044 m in apropierea lacului Balea.

Venind dinspre Curtea de Arges, primul “popas” il puteti face la vestita cetate Poenari unde trebuie sa urcati aproximativ 1480 de trepte si sa admirati peisajul mirific. De la cetatea Poenari, urmatorul popas este la barajul Vidraru. Din acest punct peisajele incep sa prinda contur iar, in apropierea cabanei Capra, mai puteti face un mic popas la cascada Capra.

O data ajunsi la cascada Capra, pana la lacul Balea mai e putin, iar peisajul devine din ce in ce mai interesant si este conturat de curbele ametitoare si de muntii care te vrajesc indiferent de anotimp. Tunelul de la lacul Balea face legatura dintre partea sudica a Transfagarasanului si partea nordica, dintre judetul Arges si judetul Sibiu. E ca si cum ai face trecerea intr-o alta lume. Aici, in caldarea glaciara, la lacul Balea, gasim zapada pana la mijlocul lunii iulie.

Panorama este de-a dreptul incantatoare iar, in zilele in care nu este ceata putem vedea o mare parte din podisul Transilvaniei.

Dupa popasul de la lacul Balea, plecam inspre Sibiu sa descoperim si partea nordica a Transfagarasanului. De data aceasta, drumul coboara si intalnim alte serpentine si alte noi senzatii tari pe care va lasam pe voi sa le descoperiti.

Trebuie stiut ca Transfagarasanul, soseaua care serpuieste si taie muntii Fagarasi, este deschis doar cateva luni pe an din cauza conditiilor meteorologice. Aici putem intalni mai tot timpul zapada, asadar el se deschide oficial la 1 iulie  si de inchide la 1 noiembrie, asta daca in acel an avem parte de o toamna tarzie.

In continuare puteti citi:

    Voteaza aceasta locatie
    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 4.2 (5 voturi)
    Loading ... Loading ...

    Lasa un comentariu

    Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.