Palatul Culturii – Iasi

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: February 15, 2010

Palatul Culturii a fost construit in stil neogotic si a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului in arhitectura oficiala.

Construit intre anii 1906-1925, Palatul Culturii este unul din elementele reprezentative ale Iasiului, opera arhitectului  I.D. Berindei.

Fiind unul dintre cele mai importante si impozante monumente la acea vreme, Palatul Culturii este inaugurat chiar de regele Romaniei, Ferdinand de Hohentollern.

Palatul Culturii adaposteste la parter Muzeul de Istorie a Moldovei in aripa vestica, in aripa estica Muzeul Stiintei si tehnicii – Stefan Procopiu. La etaj, gasim Muzeul de Arta cu galeriile de arta romaneasca si europeana si Muzeul Etnografic al Moldovei, marturie a civilizatiei traditionale.

Informatii utile

  • Palatul Culturii se afla in municipiul Iasi, in Piata Stefan cel Mare si Sfant nr.1. In prezent Palatul Culturii se afla in renovare si pana in 2011 este inchis publicului.

Distante

  • Bacau – 130 km – Iasi
  • Suceava – 145 km – Iasi
  • Vaslui – 75 km – Iasi

Articol realizat cu sprijinul Centrului de Informare Turistica Iasi

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Un comentariu la “Palatul Culturii – Iasi”

  1. Jurnal de Romania va ispiteste cu TURUL ROMANIEI! Iasi, Galati, Tulcea – Partea 2/2 | Parerile Artistului in Blogosfera spune:

    [...] Sau poate de vina e faptul ca auzeam pentru prima oara HORA UNIRII cantata de ceasul din Palatul Culturii. Sau poate ca sunt probabil toate acestea adunate. Si nu pot uita evident tot de atunci minunea aia [...]

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.