Pestera Meziad

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: February 12, 2010

Pestera Meziad este situata in muntii Padurea Craiului din Apuseni. Este o pestera generoasa atat prin formatiunile de stalactite si stalagmite pe care le prezinta, cat si prin dimensiunile ei.  Mergand mai departe, putem spune ca pestera Mediad este una dintre cele mai mari pesteri din Europa, ea masurand 4774 m, dispusi pe trei nivele.

De asemenea, intrarea in pestera masoara aproximativ 16 metri inaltime si 10 metri latime. In partea inferioara a pesterii, galeriile sunt ample ele masurand 20-30 m latime si 15-20 m inaltime. Pe cand, in partea superioara, poate sa ajunga si la 35 m inaltime.

La pestera Meziad au fost realizate multiple studii atat de speologie cat si de evolutie carstica. Aici, s-ar fi descoperit urme din paleolitic si neolitic ale ursului spaleus si chiar resturi umane de homo sapiens.

Informatii utile

  • Pestera Meziad se afla in localitatea Meziad, comuna Remetea, judetul Bihor.
  • La pestera se poate ajunge atat din localitatea Remetea spre satul Meziad cat si din localitatea Beius. Trebuie sa stiti ca in pestera se intra numai cu ghid, care uneori nu prea e de gasit asa ca trebuie sa intrebati de el prin sat sau la cabana Valea Pesterii.

Distante

  • Oradea – 62 km – Beius – 8 km – Remetea -  9 km – Meziad (total ~79 km)
  • Arad – 74 km – Ineu – 91 km  – Beius – 8 km – Remetea – 9 km – Meziad (total ~182 km)
  • Turda – 62 km – Baia de Aries -  42 km – Albac  – 48 km – Nucet – 30 km – Beius – 8 km – Remetea – 9 km – Meziad (total ~ 199 km)
  • Hateg – Deva – Brad – Beius – Remetea – MeziadIn continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.