Lacul Dracului

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: February 2, 2010

Lacul Dracului este situat pe malul stâng al Nerei si s-a format prin prăbuşirea tavanului unei peşteri.  Intinzându-se pe o suprafaţă de 700 mp este cel mai mare lac carstic atat din judeţ cat si din tara. Lacul Dracului are adâncime maximă de 9 m.

Aici, la lacul Dracului intalnim mitul diavolului intruchipat care vrea sa ademeneasca omul. In literatura si biblie sunt multe exemple de acest gen.  Se intampla demult tare.. Legenda spune ca in poienita de langa lac un pastor isi pastea linistit caprele cand, din senin apare un omulet mic care il provoaca pe pastor sa-i friga un peste fara se se indoaie. Pastorul istet accepta provocarea cu o conditie. Si dracul la randui trebuie sa-i friga un tap fara sa ranjeasca. Dracul accepta si el aceasta provocare. Pastorul ia pestele, infige un bat in el si il frige fara sa se indoaie. Acu e randul Dracului care, infige batul in capul de tap, dar, cand il pune la prajit.. ce sa vezi.. tapul isi arata dintii. Suparat, ca nu l-a putut invinge pe batranul pastor, dracul se arunca in lac.

Lacul are o culoare albastru-verzuie, impresionantă. Localnicii susţin că legenda mai spune că lacul nu are fund, că el are multe tunele subterane. Mai mult, se zice că multi dintre cei care se avântă să facă baie în apele albastre-verzi nu se mai întorc niciodată.

Cand ajungeti la lacul Dracului, incinsi de la drumul anevoios, va poate cuprinde o stare euforica insa, oricat de ademenitoare ar arata apa lacului, nu va lasati dusi de mrejele ei.  Cine stie.. poate demonstrati ca si legendele pot fi adevarate :) ..

Informatii utile:

  • Lacul Dracului se afla in localitatea Sasca Montana, judetul Caras – Severin.

Distante:

  • Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana
  • Timisoara – 105 km – Resita – 53 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana (total~182 km)
  • Drobeta Turnu Severin – 29 km – Orsova – 103 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana (total ~ 157 km)
  • Baile Herculane – 109 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana (total~133 km)
  • Hateg – 70 km – Caransebes – 43 km – Resita – 53 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana (total~190 km)
  • Targu Jiu – 42km – Baia de Arama – 59 km – Baile Herculane – 23 km – Orsova – 103 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana (total~252)
  • Bucuresti – 120 km – Pitesti – 70 km – Slatina – 51 km – Craiova – 35 km – Filiasi – 76 km – Drobeta Turnu Severin – 29 km – Orsova – 103 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana (total ~509 km)

Articol redactat cu sprijinul primariei Sasca Montana.

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.