Cetatea Fagarasului

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 26, 2010

Cetatea Fagarasului este situata in inima orasului cu acelasi nume si adaposteste din 1954 Muzeul Tarii Fagarasului, care cuprinde colectii bogate de arheologie, istorie medievala, etnografie si arta populara (indeosebi icoane pe sticla). Cetatea, construita in secolele al X-lea si al XI-lea si reconstruita in mai multe randuri, a fost una dintre cele mai importante fortarete din Transilvania. Pana si marele voievod Mihai Viteazul si familia sa si-au gasit adapost aici in 1599.

Intre secolele XV si XVII, cetatea Fagarasului a fost marita si transformata in stilul Renasterii. In secolul al XVII-lea, constructia asigura paza a cincizeci de sate din imprejurimi. Cetatea a servit drept resedinta voievozilor Transilvaniei, care reuneau Dieta la primul nivel al edificiului.

Cu puternic rol de aparare, cetatea Fagarasului s-a adaptat mereu vremurilor. In 1630, santul cetatii este largit si legat printr-un canal secret de raul Olt, se construieste un pod mobil la intrarea in cetate pentru ca acesta sa poata fi ridicat in caz de atac iar, mai tarziu, magaziile devin inchisori pentru rasculati. Astazi, cetatea Fagarasului duce traditia mai departe si adaposteste muzeul Tarii Fagarasului.

Cetatea Fagarasului va va spune intreaga ei poveste daca nu ezitati sa o vizitati.

Informatii utile

  • Cetatea Fagarasului se afla in localitatea Fagaras, judetul Brasov.

Distante

  • Bucuresti – 170 km -  Brasov – 66 km – Fagaras (~ 236 km)
  • Ramnicu Valcea – 144 km – Fagaras
  • Sighisoara – 43 km – Agnita -  43 km – Fagaras (total ~86 km)
  • Medias – 55 km – Sibiu – 75 km – Fagaras (total ~130 km)
  • Alba Iulia – 70 km – Sibiu – 75 km – Fagaras (total ~145 km)

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (2 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.