Apus in Cetatea Rasnov

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 25, 2010

Ajunsi pe insearat la cetatea Rasnovului, am avut ocazia sa ne bucuram si sa admiram in liniste frumusetea acestei constructii medievale. Ziduri inalte, alei inguste, trepte de piatra, toate ne amintesc de viata activa a cetatii in vremurile ei glorioase. Astazi, muzeul cetatii Rasnov pastreaza tot felul de piese mediavale cum ar fi unelte de vanatoare, de agricultura, armuri si chiar unele ustensile folosite in medicina. Am fost cuceriti putin cate putin de povestile si farmecul cetatii.
Semeata, pe un deal stancos, cetatea Rasnov, pazeste sau mai bine zis pazea imprejurimile. Construita strategic de catre localnici prin 1355, de cand dateaza primele documente, cetatea a fost ridicata pentru a apara locuitorii de invaziile turce si tatare.
Una dintre povesti ne spune ca cetatea a fost construita atat de bine, incat o singura data a fost nevoita sa capituleze in urma unui atac prin 1612 si asta deoarece locuitorii ar fi ramas fara apa. Astfel, cu ziduri inalte de 5 m si groase de 1 m, cetatea Rasnov a fost una dintre cele mai puternice si de necucerit fortarete din Transilvania.
O alta poveste transformata in legenda ne destainuie ca la fantana adanca de peste 150 m, ar fi sapat cativa prizonieri turci timp de 17 ani, in schimbul elibararii lor. Nu se stie nici daca au fost lasati sa plece insa, versetele din Coran vizibile si astazi pe peretii fantanei dovedesc ca ei au depus aceasta munca titanica de a sapa in stanca.
In cetatea Rasnov am descoperit atat mirajul si farmecul vremurilor medievale cat si splendoarea imprejurimilor Rasnovului.

Informatii utile

  • Cetatea Rasnov se afla in localitatea Ransnov, judetul Brasov.

Distante

  • Buzau – 153 km – Brasov-  17 km – Rasnov (total ~ 170  km)
  • Bucuresti – 120 km – Pitesti – 128 km – Rasnov (total ~ 248 km)
  • Bucuresti – 60 km – Ploiesti – 65 km – Sinaia – 39 km – Rasnov (total ~164 km)
  • Sibiu – 75 km – Fagaras – 66 km – Brasov – 17 km- Rasnov (total ~ 158 km)
  • Targu Mures – 53 km – Sighisoara – 116 km – Brasov – 17 km – Rasnov (total ~186 km)
  • Bacau – 60 km – Comanesti – 116 km – Sfantu Gheorghe – 34 km – Brasov – 17 km – Rasnov (total ~227 km)
  • Bacau – 53 km – Onesti – 69 km – Targu Secuiesc – 59 km – Brasov – 17 km – Rasnov (total ~ 198 km)

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.