Cetatea taraneasca Cisnadioara

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: October 23, 2009

Cetatea taraneasca Cisnadioara este una dintre cele mai reprezentative monumente din transilvania ale stilului romanic.  Biserica fortificata a cetatii a fost atestata documentar in 1223, cand a fost donata manastirii cisterciene de la Carta de catre Magister Goulinus.

Biserica – cetate este situata pe varful dealului Sfanful Mihail de la Cisnadioara si a fost conceputa mai mult ca o cetate de observare. Situata in inima Transilvaniei, cetatea Cisnadioara cuprinde o singura incinta inconjurata de ziduri de piatra ce masoara 6 metri latime.

Aici, la cetatea Cisnadioara, ca si la alte cetati sasesti, era un loc special pentru cuplurile care vroiau sa divorteze. Astfel, erau inchisi intr-o camaruta si le mai dadeau o “sansa” sa se impace. La sfarsitul perioadei, daca acestia erau hotarati sa divorteze, erau tinuti inchisi pana mureau iar, daca decisi ca isi pot continua viata impreuna, mergeau acasa in liniste .  O alta legenda a locului, spune ca baietii care vroiau sa se casatoreasca trebuiau sa care un bolovan pe masura dragostei care o purtau pentru iubita lor, pana la cetate.

In 1940, au fost amplasate aici monumente funerare ale ofiterilor si soldatilor germani si austro-ungari cazuti in luptele din jurul Sibiului in toamna anului 1916.

Informatii utile

  • Cetatea Cisnadioara se afla in localitatea Cisnadioara, judetul Sibiu.

Distante

  • Cisnadioara – 12 km – Sibiu
  • Ramnicu Valcea – 96 km – Sibiu
  • Alba Iulia – 70 km – Sibiu
  • Medias – 55 km – Sibiu

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.