Biserica fortificata Biertan

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: October 23, 2009

In Biertan nu ne este deloc greu sa retraim si sa simtim aerul si atmosfera medievala a acelor vremuri, timpul a inghetat tot ce este mai frumos: traditiile si cladirile. Aici, la Biertan gasim una din cele mai frumoase si mai bine pastrate biserici-cetate din Transilvania.

Biserica fortificata din Biertan este construita in stil gotic. Constructia a inceput prin 1492 si a fost construita pe parcursul a trei secole. Biserica cetate este bine imprejmuita si aparata, ea numarand trei randuri de ziduri, sase turnuri si trei bastioane. Incinta interioara de altfel, cea mai fortificata dintre toate, dispune de patru turnuri: turnul cu ceas, turnul cu Clopote, turnul Mausoleu si turnul Slaninii.  In turnul Slaninii sasii isi depozitau slanina si fiecare familie punea cate o stampila pentru a nu fi furata de vecini.

Biserica Biertan, in bastionul estic avea o inchisoare pentru cuplurile care se certau. Se spune ca ii inchideau intr-o incapere si li se dadea o singura farfurie, lingura , furculita, cana si un singur pat pe timpul sederii. Uimitor e ca timp de 300 de ani nu a existat nici un divort.

Cu toate ca cetatea si biserica au fost jefuite si devastate de curuti in 1704 au fost refacute pentru ca noi, turistii sa ne putem bucura de toate aceste minunatii deoarece nu ne putem inchipui Biertanul fara biserica si nici biserica fara Biertan. Atat locuitorii cat si biserica ocupa un loc special in istorie si in pastrarea traditiilor.

Informatii utile

  • Biserica fortificata Biertan se afla in lucalitatea Biertan, judetul Sibiu.

Distante

  • Sibiu – 72 km -  Biertan
  • Medias – 25 km – Biertan
  • Ramnicu Valcea – 96 km – Sibiu – 72 km – Biertan
  • Sighisoara – 30 km – Biertan

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.