Biserica fortificata din Harman

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: November 8, 2009

Fortificatia de la Harman arata ca o veritabila cetate medievala, avand ziduri de 10 metri inaltime, groase de 1,5- 3,5 m, intarite cu sase turnuri patrulatere puternice iar, sistemul defensiv este completat de un sant cu apa.

Nucleul fortificatiei este reprezentat de biserica construita initial in stil romanic de catre calugarii cistercieni in secolul XIII. De-a lungul secolelor, aspectul ei s-a modificat datorita tendintelor si necesitatilor acelor vremuri, astfel incat dupa incendiul din 1593 ea a fost refacuta in stil gotic.

In capela, renovata in secolul XV,  s-au pastrat cateva capiteluri romanice si o mica parte din picturile care o decorau. Pastrate in stare foarte buna sunt camarile in forma de fagure de miere care serveau la pastrarea proviziilor si la adapostirea familiilor.

Despre biserica Harman putem spune ca timpul a trecut frumos fara a lasa urme adanci. Aceasta fortificatie este o bijuterie ce a fost bine pastrata iar noua, nu ne ramane decat sa o valorificam.

Informatii utile

  • Biserica fortificata din Harman se afla in localitatea Harman, judetul Brasov.

Distante

  • Bucuresti – 60 km – Ploiesti – 65 km – Sinaia – 45 km – Brasov – 11 km – Harman (total ~181 km)
  • Buzau – 153 km – Brasov – 11 km – Harman (total ~ 164 km)
  • Ramnicu Valcea – 37 km – Curtea de Arges – 44 km – Campulung – 66 km – Rasnov – 16 km – Brasov – 11 km – Harman (~ 174 km)
  • Bacau – 53 km – Onesti – 69 km – Targu Secuiesc – 35 km – Sfantul Gheorghe – 25 km – Harman (~132 km)
  • Harman – 65 km – Rupea

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.