Manastirea Arnota

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 24, 2010

Un drum pietruit, urca anevoios spre manastirea Arnota. Cu greu, ajungem in fata manastirii si realizam ca, in pofida drumului greu ea nu ducea lipsa de vizitatori.

In linistea indepartata a muntilor, manastirea Arnota isi primeste turistii cu multa caldura si evlavie. Ctitorita de Matei Basarab,  intre anii 1633-1634, manastirea Arnota vegheaza asupra acestor locuri incarcate de credinta si piosenie.

Una din legende spune ca domnitorul Matei Basarab, in urma unei batalii pierdute era urmarit de turci spre a fi omorat. Se spune ca domnitorul si-a gasit scapare in padurile mlastinoase. Recunoscator fata de divinitate ca a scapat cu viata, Matei Basarab a ridicat manastirea drept rasplata.

De-a lungul vremilor manastirea sufera modificari, insa acestea o fac sa fie mai pretioasa. O contributie importanta la constructia manastirii a avut-o Constantin Brancoveanu cand, intre anii 1705-1706 a adaugat pridvorul cu turla.

La manastirea Arnota sufletul lui Matei Basarab inca colinda si vegheaza imprejurimile manastirii deoarece aici, marele domnitor isi doarme somnul de veci.

Informatii utile

  • Manastirea Arnota se afla la 6 km de manastirea Bistrita, comuna Costesti,
    judetul Valcea.

Distante

  • Targu Jiu – 81 km – Manastirea Bistrita
  • Ramnicu Valcea – 46 km – Manastirea Bistrita

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.