Vulcanii noroiosi

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: March 16, 2009

Subcarpatii de curbura ascund una dintre cele mai frumoase si interesante rezervatii din Romania, si anume, vulcanii noroiosi, care, sunt foarte rar intalniti in intreaga lume.

Pe drumul care leaga Buzaul de Brasov, in localitatea Berca, gasim indicatorul ce ne indruma catre Vulcanii noroiosi. Hotarandu-ne sa le facem o vizita, nu putem ignoram peisajele de basm ce soseaua serpuita ni le ofera asa ca, nici nu ne dam seama cand ajungem la Vulcanii noroiosi.

Inca de la intrarea in rezervatie ne-a intampinat peisajul arid si straniu al vulcanilor. In unele locuri se dadusera parca, batalii crancene deoarece santurile crestau pamantul arid, fiind destul de mari si adanci ascunzand adevarate transee. Ajungand la vulcani, peisajul s-a animat de micile cratere care scuipau lava norioasa. E un fenomen spectaculos si interesant in acelasi timp mai ales ca fiecare vulcan “actiona” diferit imprastiindu-si lava dupa bunul plac, unii fiind mai lenesi, altii mai activi insa, toti aveau acelasi scop: sa starneasca curiozitatea si admiratia turistilor veniti sa-i vada.

Natura ne-a oferit prin acesti vulcani noroiosi, un spectacol frumos pe care trebuie sa-l pretuim si sa avem grija sa nu dispara.

Informatii utile

 • Vulcanii Noroiosi se afla in localitatea Berca, judetul Buzau

Distante

 • Bucuresti – 100 km – Buzau – 22 km – Berca (total ~122 km)
 • Brasov – 75 km – Siriu – 60 km – Berca (total ~135 km)
 • Bacau – 176 km – Buzau – 22 km – Berca (total ~198 km)
 • Galati – 131 km – Buzau – 22 km – Berca (total ~153 km)

In continuare puteti citi:

  Voteaza aceasta locatie
  1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (2 voturi)
  Loading ... Loading ...

  Lasa un comentariu

  Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.