Manastirea Barsana

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: June 21, 2008

Manastirea Barsana este unul dintre cele mai vizitate obiective din zona Maramuresului iar, cine a ajuns acolo stie de ce. Ansamblul manastiresc constituie un punct important in viata localnicilor. Inceputurile manastirii ne duc undeva in secolul al XIV-lea unde a inceput viata monahala a acestui asezamant. In secolul al XVIII-lea manastirea a fost distrusa partial din ea ramanand vechea staretie si vechea bisericuta. Astazi, biserica apartine partrioniului mondial Unesco si o gasim in centrul comunei Barsana.

Astfel, urmand o veche traditie, ansamblul manastiresc de la Barsana a inceput sa renasca in 1994. Construita de mesterii locului biserica manastirii se inalta e structurata pe doua nivele si se inalta inalta mladioasa catre cer atingand o inaltime destul de ametitoare de 57 m. Printre cladirile ridicate la ansamblul manastiresc de la Barsana putem aminti staretia, altarul de vara, clopotnita, aghiasmatarul, casa maicilor si casa de oaspeti. Intreg acest ansamblu fac ca manastirea Barsana sa fie unica si extrem de primitoare.

Informatii utile

 • Manastirea Barsana se afla in localitatea Barsana, judetul Maramures.

Distante

 • Baia Mare – 46 km – Ocna Sugatag – 13 km – Barsana (total ~59 km)
 • Sighetul Marmatiei – 20 km – Barsana
 • Borsa – 32 km – Dragomiresti – 9 km – Sieu – 19 km – Barsana (total ~60 km)

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 3 (2 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


3 comentarii la “Manastirea Barsana”

 1. manu spune:

  am fost anul acesta in septembrie si este extraordinar de frumoasa si impresionanta,drum bun hoinarilor din toata lumea….

 2. Liana spune:

  Am fost de doua ori acolo si as mai merge de cateva ori. Este superb.

 3. aly spune:

  Este un loc superb.Merita vizitat

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.