La mare..

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: April 23, 2008

Aproape ca uitasem aerul sarat, adierea vantului si zgomotul valurilor naravase. In afara sezonului estival, marea este aproape data uitarii si inlocuita cu alte locuri de distractie. Perioada de glorie si de inflorire marea o are vara cand toata lumea se ingramadeste sa prinda un loc in inima agitatiei, sa se lupte cu valurile naravase, sa simta cum razele soarelui ating pielea dorind sa o faca cat mai ciocolatie si sa se relaxeze la umbra teraselor cu o bere in mana. Pentru multi dintre noi marea e un mijloc de distractie iar, pentru cei mai putini de relaxare.

E intra-adevar un peisaj de vacanta numai ca marea dupa parerea mea, e mult mai fermecatoare si apetisanta toamna sau primavara cand turistii sunt putini, agitatia dispare si astfel, poti vedea adevarata fata a marii si adevaratul motiv pentru care ea exista. Acum vine intr-adevar momentul relaxarii si clipelor inedite deoarece simti ca marea iti vorbeste numai tie, ca vantul adie numai pentru a te racori pe tine, si scoicile, soarele numai ale tale. E ca si cand toata lumea ar fi a ta pentru o clipa si e un sentiment unic si placut asa ca nu ezitati sa faceti o plimbare in extra-sezon mai ales ca esti tratat regeste fiind printre putinii turisti care trece pragul hotelului sau restaurantului.

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Un comentariu la “La mare..”

  1. kitt spune:

    Of, marea si litoralul românesc…Un zbucium de oameni, aruncări de bani în stânga şi în dreapta…Am plătit pe cazare 8 milioane lei vechi pt. că o tanti m-a lăsat să stau la ea în casă 10 nopţi, în Mangalia….Mi-am ţinut hainele pe jos, pt. că îşi încuiase dulapurile…Ea dormea mai tot timpul şi trebuia mereu să facem linişte…Dar să nu mă plâng. Puteam alege orice staţiune, iar pe marginea drumului te aleargă oamenii cu cheile zornăind. Cât despre Costineşti, nu am avut aer să respir. Ce să mai zic de aerul studenţesc de pe vremuri…Acu` 10 – 15 ani se venea la mare pe bilet de student, erau bietele căsuţe de piatră şi cele de lemn. Sărăcia era în floare, dar ce vremuri…

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.