Turnul Chindiei – Curtea Domneasca

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 31, 2008

Intoarcerea in timp e inevitabila o data ce intri pe taramul Curtii Domnesti din Targoviste. Aici, de-a randul a mai multor secole s-au tot construit si modificat cladiri in functie de tendintele vremurilor. Astfel, Palatul Domenesc, este construit in patru etape.

Prima dintre etape dateaza de prin 1400, palatul fiind construit in timpul domniei lui Mircea cel Batran cel mai probabil pentru fiul sau, Mihail. In doua etapa lucrarile se termina prin 1440 si se datoreaza domnitorului Vlad Dracul care ii da cladirii un aspect dreptunghiular si ziduri groase de aproape 2 metri, pivnita si incaperi destinate atat familiei cat si sfatului domnesc pentru ceremonii. Prin 1584, a treia etapa, voievodul Petru Cercel aduce elemente renascentiste care, fac ca palatul sa para mai indraznet. Din vechea structura ramane doar pivnita. De asemenea, in timp ce Petru Cercel aduce elemente si modificari palatului domnesc totodata el construieste si Biserica Mare Domneasca intre 1583-1585. Iar, in a patra etapa domnitorul Matei Basarab incheie seria modificarilor adaugand un etaj partial pe aripa veche.

Turnul Chindiei este cea mai impunatoare constructie din Curtea Domneasca si a fost ridicata de nimeni altul decat Vlad Tepes in jurul anului 1460. Cu o inaltime de 27 m, Turnul Chindiei a vegheat secole de-a randul asupra orasului Targoviste. Avand baza unui triunghi de piramida din care se ridica un corp cilindric pe trei etaje, Turnul Chindiei nu numai ca este simbolul orasului, insa, el face parte din acele monumente care sfideaza timpul tocmai pentru a transmite vitejia, neinfricarea si darzenia oamenilor care l-au creat si au avut grija de el.

Informatii utile

  • Curtea Domneasca, Turnul Chindiei se afla in localitatea Targoviste, judetul Dambovita.

Distante

  • Bucuresti – 80 km – Targoviste
  • Ploiesti – 49 km – Targoviste
  • Campulung Muscel – 64 km – Targoviste
  • Pitesti – 62 km – Targoviste

Program vizitare Curtea Domneasca:

Program vara:

  • Luni – inchis
  • Marti – Duminica 9.00 – 19.:00

Program iarna:

  • Luni – inchis
  • Marti – Duminica 9.00 – 17.00

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 3.67 (3 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.