Manastirea Curtea de Arges

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 31, 2008

Manastirea Curtea de Arges este invaluita in mister si astazi prin legenda Mesterului Manole. Oare Manole chiar a zidit-o pe Ana? Oare osemintele Anei chiar se gasesc intre zidurile acestei manastiri? Sunt intrebari care ne framanta de cateva veacuri si poate niciodata nu o sa aflam daca aceasta legenda se bazeaza pe un dram de adevar.

Cu toate acestea, manastirea Curtea de Arges e cel mai valoros monument din aceasta zona, dupa cum Neagoe Basarab a si dorit sa fie. Nu este altceva care sa o eclipseze si nici macar sa o egaleze. Astfel, manastirea Curtea de Arges a fost inceputa prin 1514 iar, lucrarile au durat pana in 1517. Cu toate acestea, Neagoe Basarab nu apucat sa admire si sa se mandreasca in totalitate cu aceasta opera de arta deoarece zugravirea bisericii nu a putut fi gata inainte ca el sa moara.

Maretia si valoarea manastirii e data si de sacrificiile pe care legenda populara le mentioneaza. Dupa sacrificiul Anei si a lui Manole pentru constructia manastirii urmeaza sacrificiul doamnei Despina care si-a vandut podoabele pentru a putea termina constructia.

Astazi, manastirea Curtea de Arges nu se mai poate mandri cu fresca originala insa, chiar si asa, ea este si va fi un simbol al arhitecturii acestor plaiuri, un simbol al sacrificului uman dus pana la extrem si un simbol al frumosului si maretiei.

Informatii utile

  • Manastirea Curtea de Arges se afla in localitatea Curtea de Arges, judetul Arges.

Distante

  • Bucuresti – 110 km – Pitesti – 37 km – Curtea de Arges
  • Sibiu – 96 km – Ramnicu Valcea – 37 km – Curtea de Arges
  • Campulung – 44 km – Curtea de Arges

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 3.67 (3 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Un comentariu la “Manastirea Curtea de Arges”

  1. kitt spune:

    Am vizitat si eu această bijuterie…Şi cine şi-ar putea imagina, la acele vremuri – această lucrare a fost gata in câţiva ani 3 – 5….Acum, în secolul vitezei, al informaţiei, e cumplit cum nu sunt finalizate în zeci de ani nişte străzi, la urma urmei. Iar bisericile construite azi sunt monumente de kitch…trist…

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.