Cetatea Viscri

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 20, 2008

Satul Viscri a stat ani de-a randul in negura uitarii insa, acum el ne dezvaluie o atmosfera rustica pura si parca neatinsa de modernismul vremurilor in care traim. E ca si cum ai calatori inapoi in timp pentru a vedea casele cu obiceiurile, traditiile si mestesugurile de odinioara.

In acest sat, situat parca la capatul lumii, gasim “micul secret” al Transilvaniei, si anume cetatea Viscri sau, daca vreti cea mai veche biserica fortificata din Transilvania.

Istoria cetatii Viscri isi are originea prin secolul al XII-lea, cand, a fost ridicata bisericuta care, initial a si dat numele localitatii. Prin secolul al XIII-lea mica bisericuta a fost inconjurata de ziduri groase si bastioane impunatoare. De altfel, biserica, introduce astazi turistul in arta populara specifica caselor taranesti sasesti.

Mai tarziu, in turnul cetatii, oamenii isi pastrau proviziile in cazul in care satul ar fi fost asediat. Fiecare familie avea un loc unde isi depozita proviziile iar, de aici pana la traditie a fost doar un singur pas pentru ca, pana in 1990 oamenii si-au depozitat slana in turnul cetatii iar, aceasta putea fi luata spre a fi consumata dupa ce erau indeplinite anumite zicale.

Magia tinutului sasesc nu a disparut nici macar, cu trecerea timpului chiar daca, multi dintre sasi au plecat in tari straine sa duca o viata mai buna, altii s-au stins, iar, altii au ramas tocmai pentru a duce mai departe obiceiurile si traditiile mostenite din strabuni.

Informatii utile:

  • Cetatea Viscri se alfa in localitatea Viscri, judetul Brasov.

Distante:

  • Bucuresti – 160 km – Brasov – 65 km – Rupea – 14 km – Viscri (total ~ 239 km)
  • Targu Mures – 53 km – Sighisoara – 42 km – Viscri (total ~95 km)
  • Targu Secuiesc – 35 km – Sfantu Gheorghe – 63 km – Rupea – 14 km – Viscri (total ~ 112 km)
  • Daca o luati pe alte rute cum ar fi Fagaras – Viscri trebuie sa stiti ca starea drumului este foarte proasta.

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Un comentariu la “Cetatea Viscri”

  1. Alex spune:

    intr-adevar, drumul este cam stricat intre Fagaras si Viscri, dar panorama este superba. puteti vizita si casa de la numarul 44, una din putinele renovata in stilul sasesc de decorare interioara :)

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.