Lacul Capra

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: July 19, 2012

Transfagarasan la sfarsitul lui septembrie?? asta doar daca ai noroc sa nu ninga foarte mult, altfel nu prea sunt sanse de izbanda cu vremea capricioasa si cu zapada care se depune in cantitati destul de mari in aceasta zona. Cu vreo doua saptamani inainte sa ajungem noi pe transfagarasan a nins de-a rupt, au fost avalanse si o vreme cat se poate de urata insa, am avut noroc ca vremea si-a revenit si am putut sa mai strabatem transfagarasanul.

Peisajul s-a schimbat destul de mult pe transfagarasan asa ca, am avut ocazia sa redescoperim zona cu padurile care, de aceasta data, erau pictate in culorile rosiatice ale toamnei, muntii care si-au inlocuit hainele verzi cu cele cafenii pe alocuri, cu petece albe, si soarele cu ai lui dinti mari.

In acel weekend ne propusesem sa vedem lacul Capra care e undeva in apropierea lacului Balea asa ca ne-am imbracat de scandal si am inceput vitejeste sa urcam. Nu ne-a fost deloc usor avand in vedere ca drumul, era blocat pe alocuri de zapada si mai era si ceata asa ca, unii au abandonat traseul. Dupa aproximativ 45 minute de agonie, ajungem si la 2241 m unde, ne-a fost rasplatit efortul cu peisajul magnific al lacului Capra.

Lacul Capra singuratic si ocrotit de munti, este un lac glaciar, cu adancime de 11 m. Pe malul lacului, ne-am tras sufletul in adierea lina a vantului si ne-am oglindit in albastrul fermecator al lacului.

O data ce bateriile ne-au fost reincarcate, incepem sa coboram si vreau sa va spun ca nu stiam daca, sa ne uitam in jos (la picioarele care fugeau pe pietrisul umed) sau, in sus la peisajul divin de deasupra norilor. Pana la urma le-am impacat pe amandoua si am ajuns jos intregi, cu amintiri frumoase.

Vreau sa inchei spunandu-va ca trebuie sa incercati si cateva din produsele zonei chiar daca la prima vedere par scumpe merita sa fie gustate. Carnatii, branza, palinca, sunt extraordinare insa, parerea mea e ca oamenii aceia fac cel mai bun cozonac din lume.

Informatii utile:

Lacul Capra se afla in muntii Fagaras, in imediata apropiere a lacului Balea - 45 minute.

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (2 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.