Cheia Moara Dracului

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 20, 2008

Mergand pe Valea Caselor, admirand mirificul peisaj nici nu ne-am dat seama cand au trecut 4 km de la drumul national si am ajuns la Cheia Moara Dracului. In Moara Dracului, acu cativa ani, era amenajat un pod care trecea turistii prin cheie insa, acum mai erau cativa butuci de decor parca.

Cu toate ca am trecut mai greu in cealalta parte a moarei, catarandu-ne si sarind pe stancile umede, traversand raul cumplit de rece si agitat, toate acestea parca ne-au facut sa descoperim un cadru mult mai salbatic si mult mai incantator. Apa repede de munte se izbea puternic de peretii inalti ai cheii creand un zgomot atat de puternic incat nu mai auzeai nimic altceva. De fapt, datorita zgomotului pe care il produce apa care se izbeste de stanci, ii vine si denumirea de Moara Dracului. Batranii, auzind aceste zgomote spuneau ca Dracul isi macina in moara faina. :)

Trebuie sa mentionez ca prin Moara Dracului se poate ajunge la masivul Rarau. E un traseu destul de dificil insa si foarte spectaculos. Cand am fost acu cativa ani nu era foarte bine marcat traseul, insa cred ca merita sa ratacesti putin avand in vedere peisajul nemaipomenit din imprejurimi. Atentie, acest traseu nu este recomandat in timpul iernii, cu toate ca trebuie sa fie superb.

Informatii utile:

Cheia Moara Dracului se alfa in localitatea Campulung Moldovenesc, judetul Suceava la 7 km de gara Campulung Est.

Distante:

Suceava – 35 km – Gura Humorului – 20 km – Vama – 12 km – Campulung Moldovenesc (total 67 km)

Vatra Dornei – 16 km – Mestecanis – 28 km – Campulung Moldovenesc (total 44 km)

Radauti – 18 km – Sucevita – 36 km – Moldovita – 25 km – Campulung Moldovenesc (total 79 km)

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Un comentariu la “Cheia Moara Dracului”

  1. mircea campulung spune:

    Cand ve/ti merge la Moara Dracului sa nu va ganditi ca o sa va intalniti cu necuratul, dimpotriva o sa va intalniti cu miresmele padurilor de brad, cu frumusetea peisajelor bucovinene si nu in ultimul rand cu tapinarii, cei care i/si castiga existenta din munca la padure.
    Drumul este este bunisor, zona mirifica, asa cu nu va ramane decat sa pasiti pe aceste meleaguri si va spun ca nu ve/ti regreta.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.