Cetatea Slimnic

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: October 23, 2009

Inainte de lasarea intunericului ajungem prin Slimnic la cetate. Ne minunam de zidurile inalte si impunatoare care o inconjurau, si tanjeam sa vedem ce e in interior insa, eram constienti ca am ajuns prea tarziu pentru a o mai vizita dar, instinctiv, incercam totusi sa vedem daca e deschisa si, surpriza, ne intampina un batranel voios care ne pofteste inauntru.

Cetatea Slimnic este fara doar si poate unul dintre cele mai importante edificii istorice ale judetului Sibiu. Construita prin secolul XIV, cetatea a fost asediata si cucerita in repetate randuri. Astfel, din ea nu au mai ramas decat niste ruine care amintesc de vremurile crude si de mult apuse. Astazi, se mai pot observa si ruinele bisericii gotice, construita in secolul XV.

Chiar si asa, aceste ruine sunt dovada inca vie a vitejei si a umilintei unui neam care, a luptat pentru apararea si pastrarea culturii, istoriei si traditiei stramosesti.

Si.. de stat am mai fi stat la povesti ca tare drag ne-a fost batranelul…insa, se inserase… :( ( si a trebuit sa plecam..

Informatii utile:

  • Cetatea Slimnic se afla in localitatea Slimnic, judetul Sibiu

Distante:

  • Ramnicu Valcea – 96 km – Sibiu – 17 km – Slimnic
  • Brasov – 141 km – Sibiu – 17 km – Slimnic
  • Medias – 39 km – Slimnic

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Un comentariu la “Cetatea Slimnic”

  1. Roxana spune:

    Este intr-adevar foarte, foarte frumoasa si impresionanta! Taxa de intrare e doar 1 leu, poti urca si in turn…pacat de “baietii” de la intrare care beau bere si asculta manele….ii strica tot farmecul…in schimb merita sa te opresti din drum sa o vezi…

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.