Cetatea Sighisoara – pe urmele istoriei

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 20, 2008

Pe maulul Tarnavei Mari, cetatea de pe deal se infatiseaza ca o uriasa cununa de ziduri si turnuri, in mijlocul spatiului transilvanean. Atestata documentar prin 1280, Cetatea medievala Sighisoara este una dintre cele mai frumoase cetati atat din Romania, cat si din Europa.

Cetatea, vechi lacas arhitectonic, ne dezvaluie atat amanunte din istoria culturala cat si din istoria celor mai vechi mestesuguri si ocupatii ale oamenilor din acele vremuri. Astfel, avem turnul tabacarilor, turnul cositurilor, turnul aurarilor, turnul fingherilor, turnul macelarilor, turnul croitorului, turnul cizmarilor, turnul fierarilor si turnul cu ceas.

Dintre toate turnurile, turnul cu ceas este simbolul Sighisoarei poate si datorita faptului ca, din acest turn parca putem auzi cum bate ceasul istoriei pentru a vedea evenimentele petrecute in inima transivaniei. Turnul adaposteste un muzeu cu obiecte din cele mai vechi timpuri reprezentand diferitele ocupatii, traditii, mestesuguri dezvoltate in aceasta zona. Astfel intalnim obiecte religioase si de cult, obiecte medicale, obiecte de lupta, obiecte de amenajare interioara etc.

De asemenea, in cetatea Sighisoarei putem retrai o atmosfera medievala pura a vremurilor de mult apuse. Nu ne ramane decat sa ne bucuram ca timpul, in acest caz, a conservat atat cetatea cat si spiritul acelor vremuri. Parca putem simti agitatia si freamatul inaintea unei batalii, ne putem bucura de vizita unui principe si putem vedea o zi obisnuita din viata acestei cetati.

Cetatea Sighisoara este una dintre cele mai vizitate cetati din Romania poate si datorita faptului ca ea inca este locuita, ceea ce este un lucru extraordinar de rar.

Informatii utile:

Cetatea Sighisoara se afla in orasul cu acelasi nume, din judetul Mures.

Distante:

Bucuresti – 45 km – Ploiesti – 108 km – Brasov – 117 km – Sighisoara (total 270 km)

Bucuresti -157 km – Rasnov – 63 km – Fagaras – 58 km – Sighisoara (total 278 km)

Bucuresti – 157 km – Rasnov – 63 km – Fagaras – 39 km – Agnita – 42 km – Sighisoara (total 301 km – de la Fagaras la Agnita e off road insa peisajul e superb :D )

Ramnicu Valcea – 96 km – Sibiu – 55 km – Agnita – 43 km – Sighisoara (total 194 km)

Sibiu -69 km – Medias -38 km – Sighisoara (total 107 km)

Targu Mures – 53 km – Sighisoara

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un vot)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.