Cheile Bicazului

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 20, 2008

Cheile Bicazului, defileul sapat in piatra, se afla la granita dintre Moldova lui Stefan cel Mare si Transilvania lui Mihai Viteazul, la hotarul dintre tradiiile ardelenilor si cele ale moldovenilor

O data plecati de la Lacul Rosu, drumul cu serpentine se ingusta tot mai mult si ne apropiam de inima Cheilor Bicazului. E o adervarata aventura sa mergi cu masina prin chei deoarece, pe unele portiuni se circula pe o singura banda din cauza turistilor ademeniti de aceste minunate chei. Cu riscul de a incurca circulatia si mai mult, am tras putin pe dreapta pentru ca nu ne-a lasat inima sa traversam pur si simplu cheile, fara a gusta putin, aceasta minunatie a naturii. Peisajul extrem de salbatic este completat pe rand de stancile extrem de inalte acoperite pe alocuri, de brazii sinucigasi ai putea spune, soarele care incearca neincetat sa strapunga stancile iar, apele repezi ale Bicazului care sapa continuu in stanca calcaroasa.

In fata acestor minunatii parca te incerca un semntiment de bucurie pentru ca faci parte din acest spectacol inedit al naturii. Chipurile uluite si mirate ale turistilor curiosi parca ii multumesc in felul lor naturii pentru acest spectacol frumos.

Informatii utile:

Locatie:

  • Cheile Bicazului fac parte din Muntii Hasmasului, judetul Neamt.

Distante:

  • Bacau – 63 km – Piatra Neamt – 52 km – Cheile Bicazului (total 115 km)
  • Iasi – 86 km – Roman – 49 km – Piatra Neamt – 52 km – Cheile Bicazului (total 187 km)
  • Miercurea Ciuc – 55 km -Gheorgheni – 30 km – Cheile Bicazului (total 85 km)
  • Targu Mures – 29 km – Sangeorgiu de Padure – 27 km – Sovata – 58 km – Gheorgheni – 30 km – Cheile Bicazului (total 144 km)
  • Bistrita – 52 km – Reghin – 68 km – Toplita – 37 km – Gheorgheni – 30 km – Cheile Bicazului (total 187 km)

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.