Cascada Lotrisor

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: July 10, 2013

Cascada Lotrisor se alfa in parcul national Cozia, in partea central sudica a Carpatilor Meridionali, la o altitudine aproximativa de 515 m.

Din Caciulata, mergand prin defileul Oltului vreo 5 km, imediat dupa motelul Lotrisor undeva pe stanga, am zarit panoul ce anunta cascada Lotrisor. Sunt aproximativ 2 km de drum forestier, care poate fi parcurs si cu masina insa, am preferat sa mergem pe jos sa putem admira mai bine imprejurimile.

Dupa ce a trebuit sa trecem testul de rezistenta al mirosului gratarelor sfarainde ne-am vazut ajunsi si la cascada Lotrisor. Aici, am dat de caderea ametioare a apei de la aproximativ 30 m si de stancile golase printre care ea isi stabilise propriul traseu, asa ca, nu am rezistat tentatiei de a ne racori in albia cascadei.

Plecand de la cascada, ne-am hotarat sa schimbam putin traseul si asa am coborat pe albia salbatica a paraului Lotrisor. Desi, sunt cateva obstacole destul de greu de trecut, merita macar sa incercati pentru ca e superb.

Informatii utile:

Locatie:

 • Cascada Lotrisor se afla in muntii Capatanii din Carpatii Meridionali, judetul Valcea.

Distante:

 • Sibiu – 69 km – Cascada Lotrisor
 • Curtea de Arges – 37 km – Ramnicu Valcea – 19 km – Caciulata – 7 km – Cascada Lotrisor (total 63 km)
 • Bucuresti – 170 km – Ramnicu Valcea – 19 km – Caciulata – 7 km – Cascada Lotrisor (total 196 km)
 • Targu Jiu – 114 km – Ramnicu Valcea – 19 km – Caciulata – 7 km – Cascada Lotrisor (total 140 km)

Taxa intrare cu masina: 5 lei

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 4.71 (7 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


2 comentarii la “Cascada Lotrisor”

 1. cristina spune:

  si eu am fost de 3 ori la cascada lotrisor. Este minunat. Trebuie sa mergeti si voi sa vedeti cum este. Este adevarat ca sunt multe obstacole, dar merita pentyru ca este nemaipomenit.

 2. Cata spune:

  Intradevar este superb. Aam fost o singura data, insa am ramas ccaptivat de cascada. Pozele sunt reusite, insa nu exprima nici un sfert din frumusetea cascadei, in sezonul ploios, cand cascada este mult mai abundenta

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.