Castelul Bran

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 30, 2010

Invaluit in legende, castelul Bran este cunoscut ca fiind castelul contelui Dracula. In realitate, el e cel mai vestit castel prin care a trecut necrutatorul Vlad Tepes.

Castelul Bran este construit pe o stanca prin anul 1377 si a trebuit ani de-a randul sa tina piept vrajmasilor care parca il atacau neincetat. De fapt, chiar si crudul Vlad Tepes a ajuns sa domneasca in el, dupa ce l-a cotropit in prealabil. Cu toate acestea, castelul a rezistat parca intr-un mod eroic tuturor celor care au trecut prin el.

Plimbandu-ne prin incaperile castelului Bran, am descoperit ce insemna “luxul” in acele vremuri. Peretii simpli, zidurile groase, geamurile mici, usile pictate, piesele de mobilier, toate aceste te duc cu gandul la o lume rustica, care e din ce in ce mai mult pe cale de disparitie. De asemenea, in castelul Bran, intalnim foarte multe obiecte de arta feudala care, din pacate doar cateva amintesc de domnia lui Vlad Tepes. O mare parte din piesele de mobilier si ceramica amintesc de perioada in care regina Maria a locuit in el, iar doar o mica parte din armele prezentate sunt de pe vremea domniei lui Vlad Tepes.

Dupa ce am admirat fiecare incapere in parte, am ajuns si in curtea interioara a castelului Bran, care parca ne-a facut sa retraim atmosfera incarcata de evenimente din acele vremuri. Ascunsa de orice privire inamica, curtea iti da un semtimentul ca esti in siguranta orice s-ar intampla.

Spre iesire, poposim si la catunul de la poalele castelului Bran care, probabil a fost construit pentru cei care lucrau la intretinerea castelului. Privind prin geamul unei casute nu am zarit decat o camera cu un pat si o soba. Toate acestea ne-au aratat inca o data, traiul foarte simplu din acele vremuri.

Informatii utile:

 • Castelul Bran se afla in localitatea cu acelasi nume din judetul Brasov, intre muntii Bucegi si Piatra Craiului.

Distante:

 • Brasov – 30 km – Castelul Bran
 • Targoviste – 77 km – Dambovicioara – 21 km – Castelul Bran
 • Campulung Muscel – 31 km Dambovicioara – 21 km Castelul Bran
 • Cetatea Rasnov – 15 km – Castelul Bran
 • Castelul Peles – 49 km (via Paraul Rece) – Castelul Bran

Program vizitare Castelul Bran:

 • luni: 12-18
 • marti – duminica: 9-18

Tarife Castelul Bran (incepand cu 1 ianuarie 2010):

 • adulti – 20 RON
 • adulti 65+ – 15 RON ( pe baza CI / ID )
 • studenti – 10 RON ( pe baza carnetului / legitimatiei )
 • elevi – 5 RON
 • taxa de filmare pentru amatori – 20 RON

Taxa foto este inclusa in biletul de intrare.

Filmarea / fotografierea profesionala este permisa in urma semnarii unui contract.  Tariful acestora se face pe baza de oferta personalizata.

Persoanele cu dizabilitati si persoanele  institutionalizate au acces gratuit.

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 4.62 (26 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete:


3 comentarii la “Castelul Bran”

 1. cris spune:

  poate daca il vedeam inaintea castelului huneaizilor ( sau cetatea corvinestilor) m-ar fi surprins si impresionat, dar castelul din hunedoara nu se compara chiar arata a castel asa cum citeam noi in povestile de cand eram mici , castel mare cu pod de lemn inconjurat de un fir de apa, curte interioara cu capela ..superb si va recomand sa il vizitati

 2. pati spune:

  Ai dreptate.Castelul de la Hunedoara are un farmec aparte.Pacat ca zona unde se afla lasa asa de mult de dorit…si este asa de putin pregatita sa-si intimpine turistii.Dar castelul este foarte frumos si in ultima vreme s-au facut lucrari de renovare si intretinere.Mie imi place si Castelul Bran si ce-i drept atmosfera este foarte placuta cind mergi acolo.Cind am fost eu era si un tirg cu produse traditionale rominesi,care m-a incintat

 3. Dana B spune:

  Castelul Bran este, de fapt, o cetate de aparare, nu o resedinta de lux. Deci si arhitectura este adecvata acestui scop. Dar lucrul acesta nu il face mai putin interesant si nu ii stirbeste deloc din farmec . Dimpotriva !! Merg cel putin o data pe an (uneori si de 3-4 ori) la “castelul meu”, cum il numesc eu, pt ca acolo simt, mai mult decat oriunde , o energie aparte.. Il prefer oricarui alt palat, castel, cetate etc, inclusiv luxuriantului Peles ! Din pacate, comerciantii plasati extrem de aproape de castel ii cam imprima un aer mercantil, il bagatelizeaza, il readuce pe pamant …

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.