Potlogi – Palatul Brancovenesc

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 20, 2008

Intrand intr-o curte paraginita si vazand o cladire aproape daramata, prima reactie a fost ca acea cladire nu e palatul care il cautam noi. De accea, nu as putea sa va spun foarte multe despre acest palat de la Potlogi.

Construit pe locul unei curti boieresti prin anul 1698 de Constantin Brancoveanu, doar arhitectura si starea avansata de degradare a mai ramas din el. Senzatia de cladire parasita si neingrijita nu s-a schimbat nici dupa ce am intrat in palat, deoarece, ne-am izbit de un aer inchis si de camerele goale cu peretii care parca stateau sa cada.

Trecand totusi peste aceste detalii, putem vedea camerele mari si spatioase ce au servit odinioara meselor festive si balurilor, subsolul mare, intunecos si racoros unde au fost depozitate bucatele in acele vremuri, holurile largi si insasi arhitectura unica, care ne-a facut sa revedem viata din acest palat.

Renovarea lui, desi a inceput prin anul 2000, nici pana astazi nu s-a terminat si nici nu o sa se termine prea curand din lipsa fondurilor. Pacat totusi, ca se pierd elemente din cultura si istoria noastra fara ca noi, muritorii de rand, sa putem face ceva.

Informatii utile:

Locatie:

  • Situat in satul Potlogi, judetul Dambovita

Distante:

  • Bucuresti – 38 km(via autostrada Bucuresti – Pitesti) – Potlogi
  • Pitesti – 70 km (via autostrada Pitesti – Bucuresti) – Potlogi
  • Targoviste – 49 km – Potlogi

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 4 (2 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete:


Un comentariu la “Potlogi – Palatul Brancovenesc”

  1. Dorothy G. spune:

    wow..one of the most wonderful…Dambovita…isn’t it?:D

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.