Castelul Peles

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: December 15, 2009

Strabatand o frumoasa alee, ajungem la faimosul Castel Peles, unul din cele mai valoroase castele din Romania. Castelul Peles se impune prin eleganta, bogatie arhitectonica, combinatie de stiluri si nu in ultimul rand prin inovatie.

Desi, conceput ca resedinta de vara, castelul Peles, este dotat cu toate utilitatile unei cladiri locuite permanent. Cunoscut ca fiind primul castel electrificat in totalitate din Europa, el dispune si de alte utilitati “ciudate” pentru acea vreme, dintre care, putem enumera incalzirea centrala, instalatia de aer conditionat, lift, apa curenta. Constructia castelului a inceput prin 1873 si a durat aproximativ 40 de ani.

Intrarea in castel se face prin holul de onoare, care e construit dintr-o fosta curte interioara si se inalta pe trei nivele. In stilul renasterii germane, este lambrisat cu lemn de nuc, decorat cu statuete din lumea mitologica, istorica sau biblica. Insa, surpriza placuta vine de la plafonul din sticla care e decorat cu vitralii si este mobil astfel incat, poate fi actionat atat manual cat si electric.

Inaintand prin castel, ne-am lasat “dusi de valul” originalitatii, elegantei si inovatiei. Cuvintele de lauda sunt putine in comparatie cu luxul acestui castel. Printre incaperile care pot fi vizitate, amintim: sala de arme – cu cele mai diverse arme si armuri, biblioteca – cu carti scrise in mai multe limbi de circulatie internationala din acea vreme care, cuprind o arie foarte vasta de domenii, sala maura si salonul turcesc – create si decorate cu obiecte din cultura araba, sala Florentina – numita si marele salon cu pictura din tavan care creaza o iluzie optica impreuna cu oglinzile laterale, sala de concerte si sala de teatru, cabinetul de lucru, sala veche de muzica si lista poate continua pentru ca, in orice incapere am intra din acest castel, exista intotdeauna elementul surpriza cu care ne va incanta.

Calatoriile regelui Carol prin lume parca se oglindesc si in particularitatile acestui castel care ii dau o nuanta exotica si misterioasa. Multitudinea incaperilor, fiecare decorata dupa anumite reguli si particularitati ale unui anume stil, parca ii invita pe oaspetii regelui Carol sa se simta ca acasa.

Informatii utile:

Locatie:

 • Castelul Peles este situat in localitatea Sinaia, judetul Prahova.

Distante:

 • Bucuresti – 55 km – Ploiesti – 66 km – Castelul Peles
 • Brasov – 25 km – Predeal – 21 km – Castelul Peles
 • Castelul Bran – 25 km – Paraul Rece – 22 km – Castelul Peles

Program vizitare Castelul Peles:

 • Program de vara (15 Mai – 15 Septembrie)
  • Luni inchis
  • Marti 11.00 – 17.00 (primul grup intra la 11.15)
  • Miercuri – Duminica 09.00 – 17.00 (primul grup intra la 9.15)
 • Program de iarna (16 Septembrie – 14 Mai)
  • Luni, Marti – inchis
  • Miercuri 11.00 – 17.00 (primul grup intra la 11.15)
  • Joi – Duminica 09.00 – 17.00 (primul grup intra la 9.15)

Nota: ultimul grup intra la ora 16.45.

Tarife Castelul Peles:

 • taxa vizitare castel: 10,00 lei adulti; 5,00 lei elevi, studenti
 • taxa fotografiere: 30,00 lei
 • taxa filmat: 50,00 lei

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 4.33 (6 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


6 comentarii la “Castelul Peles”

 1. Muresan Diana spune:

  Stimate doamne, stimati domni,

  poate ar fi recomandabil sa afisati ultima actualizare a site-ului dvs. pentru a fi siguri ca tarifele afisate de catre dvs. ,de exemplu, sunt cele reale.

  Cu sima,
  DM

 2. rizescu spune:

  absolut

 3. MARIA spune:

  ESTE DE NEUITAT CE SE POATE VEDEA LA PELES

 4. MARIA spune:

  AU TARIFE EXTRAORDINAR DE MARI

 5. Olariu Laurentiu spune:

  Am si eu o intrebare….Cat este taxa de vizitare? Vreau sa merg in weekend cu prietenii si nu vrem sa avem un soc acolo…va rog mult sa imi raspundeti…de preferat pe mail djtzache_g@yahoo.com

 6. mara spune:

  am aflat de la niste prieteni care au vizitat castelul peles ca pretul unui bilet este de 50 ron pt o pers adulta.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.