Cascada Urlatoarea

Scris de: Nicoleta

Ultima actualizare: January 29, 2010

Fiind destul de mohorat afara si neputand sa ne aventuram catre un traseu montan mai complicat am stabilit sa “dam o fuga” pana la cascada Urlatoarea. Uitandu-ne pe o harta, traseul din Poiana Tapului ni s-a parut cel mai scurt asa ca am “abandonat” masina prin Poiana Tapului, si ne-am inceput drumetia.

Desi, e un traseu care in mod normal nu iti da foarte multe batai de cap, ei bine, noua ne-a dat (tigarile astea bata-le focul). Chiar si asa, cu mersul nostru de melci turbati am facut aproximativ o ora. La un moment dat, din padure auzim sursurul nervos al raului care parca ne acoperea orice vorba, orice gand. Ajunsesem la raul care trebuia sa-l traversam pentru a ajunge la cascada. L-am trecut cu teama de a nu cadea in apa rece si “primitoare”. Ajunsi in fata cascadei, am admirat-o in tacere pentru ca nu am mai reusit sa ne gasim cuvintele. Stropii fini si cristalini, atingandu-ne fetele obosite de atata urcat, parca ne ademeneau sa ne apropiem si mai mult de cascada ca sa-i simtim mirosul salbatic. La un moment dat, concentrati sa pozam, sa ne pozam, nu ne-am dat seama ca stropii care ne atingeau erau mai agresivi decat cei ai cascadei si, apartineau unui nor razlet care parca voia si el sa se joace cu noi. Speriati totusi de ghidusiile acelui nor, am mai facut cateva poze si am parasit cascada al carei zumzet si priveliste ne-a vrajit. La intoarcere acel raulet parca se facuse mai mare pentru ca l-am traversat mai greu decat la sosire. Sau poate ca atunci cand l-am traversat prima data eram curiosi si euforici auzind cascada incat, ni s-a parut mai mic.

Pana la urma, norul jucaus si-a chemat si prietenii sa se joace cu noi, si s-au jucat si ei cu noi, si noi cu ei, pana am ajuns la masina “transpirati” de atata joaca. Dar, nu ne-am suparat pe ei deoarece au facut ca acesta drumetie sa fie mai palpitanta.

Informatii utile:

  • La cascada Urlatoarea se poate ajunge atat din localitatea Busteni cat, si din localitatea Poiana Tapului. Durata ambelor trasee e de aproximativ de o ora.

In continuare puteti citi:

Voteaza aceasta locatie
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele 5 (3 voturi)
Loading ... Loading ...

Etichete: ,


3 comentarii la “Cascada Urlatoarea”

  1. gratzia spune:

    oricum ce-a mai misto cascada e Balea, si acolo e ceva de mers… dar sincer merita.. :)

  2. MARIA spune:

    TRASEUL CATRE CASCADA ESTE EXTRAORDINAR

  3. ana-maria spune:

    este super la cascada urlatoare merita sa mergi

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat ca sa poti comenta.